Context


X

CONTEXT

Durant els darrers anys s’ha pogut constatar que l’oligarquia espanyola, representada per algunes empreses de l’IBEX35, les del BOE, i les del “Palco del Bernabeu”, entre d’altres, ha donat suport a l’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra el poble català i els seus anhels de llibertat.

La bel·ligerància del Govern i l’Estat espanyol contra l’economia catalana, motor del sud d’Europa, promovent la por, retirant més de 10.000 milions d’euros de bancs amb seu social a Catalunya, fent decrets a mida de les grans empreses i permetent als seus gestors canviar la seu de l’empresa per la via d'urgència, fa palès que Catalunya i els catalans els importem ben poc, i que estan disposats a qualsevol cosa per tal d’impedir l’exercici de les aspiracions legítimes del poble de Catalunya.

Durant el mes d’octubre del 2017, algunes empreses ubicades a Catalunya van amenaçar de moure la seu social fora de Catalunya a causa de la probable proclamació de la República catalana. Finalment, algunes d’aquestes empreses l’han traslladat, altres han traslladat la seu social i la fiscal, però la realitat és que la immensa majoria no ha marxat, tot i haver estat sotmeses a pressions econòmiques, polítiques i, fins i tot, a coaccions directes.

Des del convenciment que aquests trasllats no tenen efectes significatius en l’economia real, ja que no impliquen el trasllat de llocs de feina, ni d’instal·lacions, i que l’impacte en la recaptació d’impostos és mínima, els mitjans de comunicació i altres entitats afins a l’Estat espanyol han divulgat un missatge d’autodestrucció que no es correspon a la realitat.

Les empreses que han fet aquests trasllats han col·laborat, directament o indirecta, conscientment o inconscient, a difondre aquesta amenaça. Considerem que cal canviar els hàbits per tal d’optar per aquelles que no han fet política en contra del dret a decidir de la societat catalana, i en especial per aquelles que plantegen valors empresarials més propers al model de país que l’Assemblea visualitza per a una República catalana. Un model basat en la lluita contra els oligopolis, la proximitat territorial, les estructures cooperativistes, la responsabilitat social i la defensa mediambiental.

Davant la campanya política i mediàtica afavorida per la marxa de la seu social/fiscal d’algunes empreses, que pretenien reduir la confiança de la ciutadania en l’economia catalana, endeguem una campanya per potenciar el compromís de consumidors i empreses en la nostra economia, vinculada amb els valors republicans, de respecte a les decisions democràtiques, i sense ingerències polítiques.

Objectius


X

OBJECTIUS

La iniciativa de Consum estratègic s’engloba dins un conjunt de propostes que tenen com a únic objectiu donar efectivitat real a la proclamació de la República catalana, en aquest cas en l’àmbit econòmic, mitjançant l’apoderament de la gent en la presa de decisions de consum quotidià.

Què farem


X

QUÈ FAREM

Promourem empreses alternatives a les que han participat a la campanya de la por i potenciarem la creació d’estructures econòmiques que, per mitjà del comerç, potenciïn un teixit productiu català pròsper per si mateix, i allunyat de la presa de decisions amb marcat caràcter polític.

Aquesta iniciativa posa a mans de la gent tota aquella informació necessària per tal que cadascú pugui prendre les decisions més ajustades a les seves necessitats diàries, fent èmfasi en aspectes com el respecte al medi ambient, el cooperativisme, l’economia circular, la responsabilitat social, l’adopció de tecnologia 4.0, o el respecte i/o promoció de la llengua catalana com a part indestriable de la realitat del nostre país.

Com funciona

X

COM FUNCIONA

L'àmbit d'actuació de Consum Estratègic és només a Catalunya.

La campanya s’articula en dues fases. La primera, iniciada a l’octubre de l’any 2018, va iniciar-se a partir de la promoció de fires i xerrades territorials. Fins a mitjans de juny del 2019, s’han organitzat 115 xerrades i gairebé un centenar de fires arreu del país.
A més, s’ha encetat el web consumestrategic.cat, des d’on els consumidors amb domicili a Catalunya es poden registrar per rebre informació de les empreses del sector que s’hagi triat. Així mateix, aquesta primera fase ha servit per obrir el registre de proveïdors estratègics de sectors prioritaris.

Un cop completada aquesta primera fase, al juny d’aquest any 2019 es va iniciar la segona, amb la publicació del cercador de les empreses que reuneixen els requisits per oferir els seus productes i serveis, per tal que s’hi pugui contactar directament. Aquest cercador ofereix el màxim d’informació possible, subministrada per les pròpies empreses, per tal que cadascú pugui prendre les seves pròpies decisions a l’hora de triar el proveïdor de serveis que més s’ajusti a les seves necessitats i opcions.
A més de la publicació del cercador, aquesta segona fase pretén potenciar els proveïdors de proximitat, les inscripcions de consumidors estratègics, difondre notícies relacionades o d’interès per a la campanya, així com difondre estudis econòmics rellevants.

Si tens ganes de col·laborar-hi, registra’t al web per esdevenir consumidor estratègic. I si ets proveïdor, inscriu-t’hi i implica-t’hi!

FEM ECONOMIA!
Fes país!